Kolodvorska ulica 10
2310 Slovenska Bistrica
Ker nas danes gostinstvo še vedno veseli in imamo vedno večji zagon za to dejavnost,sedaj še sploh ker je gostilna od leta 2011 dalje že v rokah naslednika družinske tradicije kar velja zahvaliti prejšnji vodji(mami) da je lokal predala v roke potomcev in jim dala možnost nadgrajevanja in širjenja gostinske ponudbe in nadaljevanje tradicije.
Ker je naš kolektiv združljiv z mladim kadrom dajemo veliko zanimanja in poudarka na razno razna izobraževanja kot npr.smo v hiši trije vinski svetovalci (somilijerji), imamo eno menenžerko za hrano in pijačo(food bevering menenger) in na kar smo zelo ponosnio sta v hiši tudi dva mojstra in sicer mojstrica kuharstva in mojster strežbe.
Smo tudi zelo aktivni na vseh sejmih in prireditvah kar se tiče gostinstva ter na raznih tekmovanjih,mimo nas ne uide nobeden gostinski zbor in nobena srečanja kot so srečanje gostincev v portorožu,celjski sejem, in tudi predstavitev slovenije (štajerskih jedi) na sosednji hrvaški kjer smo odnesli priznanje.
Zelo veliko smo začeli tudi z cateringom in ruskimi bifeji na terenu za kar smo tudi posebej usposobljeni in registrirani ter prevzemamo komplet izvedbo od hrane do pijače vključno z inventarjem za kakšne otvoritve trgovin,servisnih delavnic, kulturnih ustanov.
Naš moto je: Kar delaš naredi vredu in z srcem.
ZGODOVINA GOSTILNE
Leta 1990 smo se začeli ukvarjati z gostinstvom. Ta panoga nam je bila všeč, saj nas skoraj vse v družini veseli gostinstvo, zato smo se odločili za najem enega izmed gostinskih lokalov. Z veliko truda smo napredovali in se trudili vendar pa je bil ves vložen trud zaman, saj se je najemnina iz meseca v mesec višala. Odločili smo se preseliti na novo lokacijo na rob mesta, kjer pa nam tudi ni bilo usojeno, saj smo lokal popolnoma prenovili in uredili nato pa je sprva bila najemnina razumljiva, nadalje pa se je strmo dvigovala. Ker nam to ni bilo všeč in smo bili razočarani, smo se spet odločili za selitev. Nismo izgubili upanja po uspehu, zato smo se ponovno odločili za najem lokala v centru mesta v Slovenski Bistrici. V tem lokalu smo si pridobili nove redne stranke in stranke iz podjetij s katerimi smo poslovali. Čez nekaj časa se je nesrečna - nam že znana - usoda ponovila. Čeprav smo bili že na robu obupa smo vztrajali saj nismo želeli obrniti hrbta podjetjem s katerimi smo redno poslovali in jim razvažali malice, zato smo začasno kuhali v kulturnem domu. V tem času pa smo izvedeli da je naprodaj podjetje za predelavo lesa LIP v Slovenski Bistrici, zato smo se odločili da se postavimo na svoje noge in smo objekt kupili. Popolnoma smo ga prenovili v sedanji lokal. Ugotovili smo, da je nesmiselno plačevati najemnino saj smo s skoraj enakim obrokom lahko odplačevali kredit. Z velikim zanosom smo v kupljen objekt vložili veliko truda in neprespanih noči in dandanes spoznavamo, da to ni bilo zaman in da smo naredili pravo potezo. Vsak dan delamo z večjim trudom in veseljem.Če se zazremo v našo preteklost je opažamo, da je bila naša pot zelo prepletena z obilo skrbi in nezadovoljstva.